Karta win z różnych stron świata.

Quattrocchi Malbec Mendoza

argentyńskie, czerwone wytrawne/Mendoza/Malbec

Flagowy produkt winiarstwa argentyńskiego!
Kolor intensywnej czerwieni z lekkim fioletowym odcieniem. Bardzo przyjemny aromat dojrzałych śliwek i wiśni.
Łagodne i złożone wino z długim zakończeniem.

Quattrocchi Chenin Blanc

argentyńskie, białe, wytrawne /Mendoza/Chenin Blanc

Charakteryzuje się świeżością i dobrą proporcją między wytrawnością a lekką słodyczą. W zapachu wyczuwalne nuty świeżo skoszonej trawy i melona.

Quattrocchi Malbec Rose

argentyńskie, różowe, wytrawne /Mendoza/Malbec

Wina, które stanowi znakomite uzupełnienie oferty miłośników Malbec w wersji nieco lżejszej. Jego lekkość spowodowana jest bardzo krótką maceracją, co nadaje mu
z jednej strony pięknego aromatu owoców czerwonych
(śliwka, czereśnia i nade wszystko truskawki) a z drugiej
strony witalności, świeżości charakterystycznej dla win białych.

Quattrocchi Grand Reserve Malbec

argentyńskie, czerwone, wytrawne /Mendoza/Malbec

Wino stworzone w 100% ze szczepu Malbec. Owoce zbierane ręcznie, starannie selekcjonowane pochodzą z winnicy La Holanda położonej 40 km od Mendozy. Wino leżakuje co najmniej 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu. Intensywny i głęboki rubinowy kolor nadaje winu elegancji. W nosie aromaty lekko pikantne, nuty pieprzu i wanilii – w ustach dochodzi do nich lekki smak gorzkiej czekolady.

Quancard Tradition Moelleux Blanc

francuskie, białe półwytrawne/półsłodkie /Bordeaux/Colombard, Semillon, Ugni Blanc

Delikatne białe wino o przejrzystym, słomkowym kolorze z zielonymi refleksami. W nosie wyczuwalna mineralność z nutą zielonego jabłka i pączków czarnej porzeczki. W smaku świeże i owocowe, z wyczuwalną subtelną słodyczą.

Garda Classico Groppello D.O.C.

włoskie, czerwone, wytrawne /Lombardia/Groppello

Intensywna, rubinowa czerwień z granatowymi refleksami. W ustach silna i pełna struktura współgrająca z bukietem wina.
Smak miękki, świeży z delikatnym posmakiem migdałów.

Iglesia Vieja Crianza

hiszpańskie, czerwone, wytrawne /Yecla/Tempranillo, Cabernet Sauvignon

Wytwarzane z winogron rosnących w najwyżej położonej parceli w Yecla, na wysokości 900 m . Pełne, bogate, skoncentrowane wino, leżakujące przez 12 miesięcy w beczkach dębowych. Kolor wiśniowy, intensywny. W nosie aromaty czarnych porzeczek i jagód połączone ze słodkimi zapachami fig i wiśni z nutami ziół, przypraw i skóry.

3 Autores Douro

portugalskie, czerwone, wytrawne /Douro/Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz

Harmonijny kupaż odmian typowych dla regionu Touriga Franca, Touriga Nacional i Tinta Roriz nadał winu soczyście owocowego charakteru – aromatów czerwonych owoców: malin, porzeczki, dojrzałej wiśni. Łagodne wino o miękkim finiszu z odrobiną
przypraw w tle.

Navajas Tinto Red

hiszpańskie, czerwone, wytrawne /Rioja/Tempranillo, Mazuelo

Charakterystyczne dla odmiany Tempranillo wino z domieszką Mazuelo wyzwalającą dziki, owocowy aromat żurawiny. Ciemny wiśniowo – czerwony kolor z domieszką fioletu. Z początku wyczuwa się świeżość, ustępującą złożoności i głębi smaku z łagodnie wyczuwalnymi taninami.

Navajas Blanco

hiszpańskie, białe, wytrawne /Rioja/Viura

Wino skomponowane w 100% z odmiany Viura (typowej białej odmiany dla regionu Rioja). Delikatne, wytrawne i świeże w ustach,
z przyjemnymi aromatami owoców cytrusowych i dobrze zbalansowaną wytrawnością.

Reserva Dos Amigos Tinto

portugalskie, czerwone, wytrawne /Lisboa/Tinta Roriz, Castelao, Tinta Miuda

Kompozycja leżakowana przez 6 miesięcy w beczkach z dębów: francuskiego i amerykańskiego. Wino o rubinowej barwie z delikatnymi ceglastymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców i leśnych jagód.

Francja

Chateauneuf du Pape A.O.C. Chateauneuf du Pape

wytrawne
wina-czerwone
Jedno z najlepszych win wytrawnych na świecie. W aromacie zapach dojrzałych czerwonych owoców, wiśni w syropie i przypraw.

Chateaun Tour de Graveyres A.O.C. Bordeaux Superieur

wytrawne

Klasyczne, bordoskie cuvee z podstawą caberneta. Wyczuwalna elegancja i subtelna nuta dębowa.


Włochy

Leonardo Chianti D.O.C.G. Toscania

wytrawne

Na przestrzeni ostatnich kilku lat niekwestionowany lider w kategorii chianti. Wielokrotny medalista. Prawie granatowe o niecodziennej gęstości, długie, z podkreślonym owocem ciemnej czereśni i jeżyny, na tle wanilii i mięty, z wyczuwalną obecnością delikatnych garbników.

Montepulciano d’Abruzzo

wytrawne

Wytrawne wino o czerwono-rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. Intensywny, charakterystyczny bukiet pełen aromatów najszlachetniejszych winogron.


Chile

Ochagavia 1851 Reserva Merlot D.O. Colchagua Valley Merlot

wytrawne

Ochagavia to najstarsza winnica w Chile. Nazwa marki nawiązuje do roku jej powstania. W bukiecie można wyczuć bogate nuty dojrzałych owoców, delikatne, pełne, z długim finiszem

Ochagavia 1851 Reserva Cabernet Sauvignon D.O. Cabernet Sauvignon

wytrawne

Pełne i zdecydowane wino przesycone aromatami fig, daktyli i czarnych porzeczek. Bukiet dopełniają nuty śliwek, oraz pobudzająca woń świeżo mielonych ziaren kawy i czekolady. Polecamy je do potraw mięsnych o wyrazistym i intensywnym smaku oraz do francuskich serów takich jak camembert i brie.

biale

Francja

Chablis A.O.C. Chablis Joseph Drouhin Recolte du Domaine

wytrawne

Jasnożółty klolor, przechodzący wz wiekiem w złoty, subtelny bukiet świeżych owoców oraz białych kwiatów. Zdecydowanie wytrawne, orzeźwiające i żywe, delikatnie metaliczne, oddające typowy charakter wapiennego podłoża regionu Chablis. Doskonałe do ryb, owoców morza, ostryg, drobiu i cielęciny.


Chile

Ochagavia Medialuna Sauvignon Blanc, Semillon Central Valley, Santa Carolina

delikatnie wytrawne

Aromatyczne sauvignon blanc zręcznie połączone z delikatniejszym i okrąglejszym semillon; wyprodukowane w Chile, w Central Valley. Świeże, kwaitowe wino o typowym smaku tropikalnych owoców, aromacie cytrusów, gruszek i agrestu.


Włochy

Pinot Grigio I.G.T.Colline Rteatine

delikatnie wytrawne

Delikatne wytrawne białe słynne włoskie wino, lekkie i zwiewne, idealnie na upalne na upalne dni. Przyjemne, orzeźwiające i chrupkie; aromaty południowych owoców z wyrazistym akcentem limonki.

deserowe

Portugalia

Offley Porto Ruby

słodkie

Offley to marka porto z trzystuletnia tradycją i doświadczeniem. Czerwone słodkie wino o żywym aromacie czerwonych owoców i wyraźnych nutach truskawek. Idealne do deserów, popołudniowej kawy, a także do serów. Podawane w temperaturze pokojowej lub schłodzone kostkami lodu.


Włochy

Moscato di Sicilia I.G.T. Sicilia Vino Liquoroso Cantine Pellegrino

słodkie

Znakomite, białe, likierowe wino ze szczepu moscato di Alessandria. Duża zawartość alkoholu, piękny złoty kolor, aromaty migdałów i delikatnej wanilii powodują, że wino samo w sobie jest znakomitym deserem.

wina7

Hiszpania

Cristal Cava Semi – Seco Castellblanch Metodo Tradicional

półsłodkie

To olśniewająca gwiazda piwnic Castellblanch znakomicie pasujące na przyjęcia, dająca rozkosz podniebieniu, uzyskana z połączenia trzech odmian winogron: macabeo, parellada i xarello. Hiszpańskie Cavy produkowane są metodą szampańską, przez co charakteryzują się bardzo wysoką jakością przy niewygórowanej cenie.


Francja

Moet Chandon

Oryginalny szampan. Jest zrównoważoną mieszanką trzech rodzajów winorośli Pinot Noir, Chardonnay oraz Pinot Meunier ujawniającą serię eleganckich i harmonijnych odczuć, świeżą dojrzałość, delikatnie owocowy i kwiecisty aromat. Szampan inspirujący zmysły, ceniony za aksamitny i subtelny posmak. Nagradzany przez koneserów – szampan nr 1 na świecie.

Moet Chandon Rose

Moet & Chandon to jedyny szampan będący owocem „assemblage” ponad 200 win. W czasie dojrzewania przechowywany jest w piwnicach prawie dwa razy dłużej niż wymaga tego prawo – 30 miesięcy dla brud Imperial i 5 lat dla Grand Vintage. Trzy podstawowe gatunki Pinot Noir, Chardonnay i pinot Meunier mieszane są z czerwonym winem pochodzącym z najlepszych szczepów Pinot Noir.

Dom Perignon

Król szampanów. Gładki i zbalansowany smak z nutą orzechów laskowych. Jest wytwarzany wyłącznie z winogron Pinot Noir (45%) i Chardonnay (55%) zebranych tylko w najlepszych latach. Dojrzewał 6 lat przed wypuszczeniem na rynek.